Affiliate producten koppelen aan je bericht/pagina met de klassieke editor

Tegenwoordig wordt bij iedere nieuwe WordPress installatie de Gutenberg editor geïnstalleerd. Als je liever werkt met de klassieke WordPress editor dan leren we je hier hoe je een affiliate product toevoegt aan een bericht/pagina met de Klassieke WordPress editor.

Stap 1: Klassieke WordPress editor installeren

Zorg dat je de klassieke WordPress editor geïnstalleerd hebt op je website. Als je de klassieke WordPress editor al gebruikt ga je direct naar stap 2.

Stap 2: Open een blog/artikel

 • Navigeer binnen jouw WordPress dashboard naar Berichten en selecteer het gewenste bericht

Onderaan het artikel vind je de instellingen om producten toe te voegen. Dit kan gefilterd op product categorie, maar ook op product niveau. Onze voorkeur gaat uit naar het gebruik van de categorie filter.

Stap 3: Voeg categorie filter toe

Deze stap is optioneel, maar wel super handig! Het toevoegen van producten gaat sneller als je filtert op categorieën. Als je niet wilt filteren filtert op categorie dan kun je product optie (2.1) alle producten te zien. Met meer dan 10 producten kan dit al onoverzichtelijk worden. Bij het toevoegen van affiliate producten hebben we duidelijk uitgelegd hoe je een categorie moet toevoegen aan een product.

 • Klik op “voeg categorie toe”
 • Selecteer de gewenste categorie(ën)
 • Update, sla je bericht/pagina op als concept en refresh. Als je het bericht of de pagina herlaadt dan bevestig je de categorie filter.
 • Selecteer de gewenste categorie
 • Meer categorieën filteren? Klik dan op de +

Stap 4: Voeg product toe

 • Klik op “Voeg product toe”
 • Er opent een nieuw veld waarin je het gewenste product kan selecteren. Klik op het “drop down menu” en selecteer het gewenste product”.
 • Wil je meer product toevoegen? Klik dan op de +. Het nummer “1” is belangrijk voor het genereren van de shortcode. Dit wordt besproken in de volgende stap.

Stap 5: Shortcode genereren

 • Klik op het Affiliate Held logo en selecteer de shortcode :
 • Zodra je de shortcode instellingen naar jouw wens hebt ingevuld klik je op de blauwe knop: “Shortcode invoegen”. Nu ontstaat er een shortcode op basis van de instellingen die je zojuist gemaakt hebt.

Stap 6: Opslaan en resultaat bekijken

 • Je kan de pagina of het bericht opslaan en het resultaat bekijken. Wil je meerdere producten toevoegen aan één bericht/pagina? Herhaal het proces van het toevoegen van de shortcode dan (stap 5).

  4 reacties

 1. anouska
  29 augustus 2023 op 03:17

  [affiliate_products product_number="1" style="list" order_by="cheapest" order_by_product_category_products="date-desc" merchants_count_directly_visible="1" click_title_or_image="redirect-first-merchant" merchant_cta="enable" merchant_cta_information="enable" merchant_cta_text="naar product" hide_elements="description" heading_title="h3" image_size="small" merchants="lookfantastic" sub_id="cc+ cream"][/affiliate_products]

  Met deze code krijg ik een balkje met niiks erin, ik heb iinmiddels alle opties geprobeerd en soms ging het goed maar als ik wilde aanpassen dan kreeg ik weer balkjes in beeld of gewoon niks.

  Beantwoorden
 2. Anouska Eva Daniëlle Wink
  28 augustus 2023 op 16:32

  Hoi inmiddels krijg ik deze tekst
  Warning: A non-numeric value encountered in /home/customer/www/anouskawink.nl/public_html/wp-content/plugins/affiliate-hero/modules/affiliate-products/class-affiliate-hero-modules-affiliate-products-shortcodes.php on line 273

  Het is me eerder gelukt om het erin te krijgen, ik wilde perfectioneren en sindsdien zie ik niiks of alleen tekst.
  Ik weet niet wat ik bij Productcategorienummer(s) moet invullen, bij mij is \’beauty\’ de 2de categorie maar als ik een 2 invul ziie ik alleen tekst.
  Bij nummering hoef je niets in te vullen toch? Het is me een raadsel waarom ik nu niks zie, ik heb alles inmiddels 100x doorgenomen.

  Beantwoorden
 3. Anouska Eva Daniëlle Wink
  28 augustus 2023 op 04:39

  Bij mij komt naast het product ook de hele tekst erbij te staan, wat doe ik verkeerd?

  Beantwoorden
  • Dennis van de Ven
   28 augustus 2023 op 08:47

   Hoi Anouska,

   Bedankt voor je bericht.

   Zou je ons wat meer toelichting kunnen geven wat je bedoeld met “de hele tekst”? Het beste kun je een screenshot sturen per mail zodat we kunnen zien wat je bedoeld.

   Met krachtige groet,
   Dennis van Team Affiliate Held.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *