1. Home
 2. [Module] Affiliate producten
 3. Affiliate producten toevoegen met EAN code

Affiliate producten toevoegen met EAN code

De belangrijkste functie van Affiliate Held is de “affiliate producten” module. Onze slimme API-koppelingen in combinatie met een EAN code zorgen ervoor dat producten, prijzen, meerdere verkopers, het invoeren van je affiliate links, voorraad beheer en zelfs het importeren van product score/rating automatisch gebeurd. Zo heb je meer tijd voor dingen die er echt toe doen: teksten schrijven, actieve marketing en natuurlijk genieten van het leven met een echt passief inkomen. Hier lees je stap voor stap hoe je een product toevoegt met een EAN code.

Voordelen van een product toevoegen met een EAN code:

 • De partnerlink wordt automatisch gegenereerd, nooit meer handmatig affiliate links invoeren
 • Prijzen worden altijd correct getoond. Ook als de prijs veranderd.
 • De afbeelding wordt ook ingeladen door de API koppeling. De foto staat dus niet op je webserver. Zo zorgt de plugin Affiliate Held voor een snelle website.
 • Beoordeling en voorraad worden ook live geüpdatet.
 • Als een verkoper waar jij partner mee bent een nieuw product aanbiedt die jij toevallig ook al promoot, zal deze automatisch toe worden gevoegd. Je hoeft dus nooit meer handmatig te zoeken op partners en producten die ze verkopen. Het enige wat je hoeft te doen is toegelaten te worden tot affiliate campagnes bij alle verschillende affiliate netwerken.

Stap 1: Product toevoegen

Navigeer naar je WordPress dashboard > Affiliate producten > Product toevoegen

Je komt direct op een nieuwe product pagina. Het lijkt op een “nieuw bericht pagina”. Er zijn veel instellingen mogelijk, maar dit document richt zich volledig op het het toevoegen van een product met een EAN code.

Stap 2: Toevoegen titel

Start altijd met het toevoegen van een product titel. Houdt deze kort, bondig en duidelijk. Wanneer je straks meer dan 20 affiliate producten hebt toegevoegd moet het overzichtelijk blijven. Het tekstvak (productbeschrijving) mag je (nog) leeg laten.

Stap 3: EAN code toevoegen

Heb je een EAN code? Voeg deze toe aan dit veld.

Stap 4: Zoeken producten functie gebruiken

 • Selecteer in welke netwerken je wilt zoeken.
 • Let op: als een netwerk niet gekoppeld is, zal deze niet verschijnen in het onderstaande selectieveld. Zorg er dus altijd voor dat alle affiliate netwerken op de juiste manier gekoppeld zijn.
 • Vul een zoekterm in (bijvoorbeeld: product titel of omschrijving). Voilà, Affiliate Held zoekt direct uit al jouw partners het meest passende product.
 • Klik op het gewenste product en de EAN code wordt direct overgenomen en opgeslagen in het EAN veld. In dit voorbeeld kiezen we voor het eerste product.
 • Je krijgt een succes melding wanneer de EAN code correct wordt opgehaald.

Stap 5: Beoordeling toevoegen veld leeglaten

De instelling: “Beoordeling” mag je leeg laten. Dit is een instelling voor als je affiliate producten zonder EAN wilt toevoegen. Als je de beoordeling die werd ingeladen uit productfeeds wilt “overrulen” dan kun je deze functie wel gebruiken.

Stap 6: Nieuwe gegevens ophalen

Tijdens het toevoegen van een product krijg je een melding:

Door deze melding wordt het dus duidelijk dat je verkopers nodig hebt om het product te tonen op je website. We gaan nu gegevens ophalen van de verkopers.

 • Scroll naar verkopers > selecteer uit welke netwerken je data wilt inladen. dit voorbeeld kiezen we voor: “Alle netwerken”. Klik vervolgens op: “Ophalen”

 • Je ziet dat de plugin aan het zoeken is naar verkopers.
 • Ook zie je dat je affiliate product (bericht) gepubliceerd wordt en het product automatisch ververst. Hierdoor zie je direct wat het resultaat is en of Affiliate Held je product correct heeft opgehaald.

Stap 7: Voeg een categorie toe

Dit is misschien wel de belangrijkste stap voor een gestructureerde affiliate website. Als je een grote website hebt en veel producten aanbiedt of wilt aanbieden op je website heb je deze functie écht nodig.

Je kunt bij het toevoegen van een product aan een bericht/pagina namelijk kiezen om te filteren op categorie. Als je meer dan 30 producten op je website houdt je overzicht met deze categorie filter functie. Je ziet direct welke producten binnen die categorie vallen en je selecteert snel je product. Als je dit niet doet zal je in de toekomst heel goed moeten zoeken tussen een lange lijst met al je producten.

Profiteer van deze “pro tip” en zorg dat je vanaf het begint start met het gebruiken van de categorie functie! Uiteraard vind je deze functie in de rechter side bar en kun je, net als een blog/bericht, een Hoofdcategorie (parent) maken, maar ook subcategorieën.

Stap 8: Data bekijken en controleren

Na het refreshen van jouw affiliate product pagina verschijnt er direct een overzicht met alle verkopers die het toegevoegde product aanbieden.

Wij adviseren hier geen aanpassingen te doen aan de verkopers. Deze data is immers automatisch gegenereerd. Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om sommige aanbieders niet op te nemen in de verkopers. In dit voorbeeld zie alleen bol.com. Bij producten met meerdere verkopers kan je er voor kiezen om middels de synchroniseren box een verkoper niet mee te nemen in dit affiliate product.

Was dit artikel behulpzaam?

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie