Kan ik affiliate links cloaken in Affiliate Held?

We krijgen steeds vaker de vraag of link cloaking mogelijk is in Affiliate Held. In dit artikel lichten we toen wat link cloaking is en wat de mogelijkheden zijn.

Cloaking wordt niet gewaardeerd door Google

Cloaking verwijst naar het presenteren van “omgevormde” inhoud of URL’s aan gebruikers en zoekmachines. Link cloaking wordt beschouwd als een schending van de webmasterrichtlijnen van Google, omdat het gebruik van gecloackte links andere resultaten biedt dan de bezoekers verwachten.

Bron: https://developers.google.com/search/docs/advanced/guidelines/cloaking.

Link cloaking heeft buiten link tracking geen andere doelstelling. Link cloaking is niet bevorderlijk voor SEO en zal ook niet zorgen voor meer conversies of klikken. Het cloaken van een link kan alleen handig zijn voor het meten van het aantal klikken.

Automatische cloaking in Affiliate Held

In principe heeft Affiliate Held al een “cloak functie”. Deze functie wordt gebruikt voor de statistieken functie (link tracking). Het verschil tussen het cloaken van een link en het verschil hoe wij cloaken is dat bij Affiliate Held de originele link nog aanwezig is in de gecloakte link.

Voorbeeld affiliate link: https://partnerprogramma.bol.com/click/click?ah-rt-p=1&t=url&ah-rt-s=1204837&f=TXL&url=https://www.bol.com/nl/nl/p/duvo-fietskar-pet-trailer-80×56-5x63cm-grijs-oranje/9200000092645147&ah-rt-name=Duvo%2B%20Fietskar%20Pet%20trailer%20%2080%26%23215%3B56%2C5x63cm%20Grijs%20Oranje

Voorbeeld eigen gecloakte link: https://jouwdomein.nl/go/product-xxx-voorbeeld-yyy/

Voorbeeld gecloakte link Affiliate Held: https://jouwdomeinnaam.nl/redirect/?ah-link=https://partnerprogramma.bol.com/click/click?ah-rt-p=1&t=url&ah-rt-s=1204837&f=TXL&url=https://www.bol.com/nl/nl/p/duvo-fietskar-pet-trailer-80×56-5x63cm-grijs-oranje/9200000092645147&ah-rt-name=Duvo%2B%20Fietskar%20Pet%20trailer%20%2080%26%23215%3B56%2C5x63cm%20Grijs%20Oranje&subid=hondenfietskar-01&ah-post-id=1518&ah-product-id=1911&ah-merchant=bol.com&ah-network=bol.com

Dit zorgt ervoor dat je de zoekmachine geen misinformatie geeft over de bestemming van de URL waardoor dit niet in strijd is met de richtlijnen van Google. Op deze manier kunnen wij op een legitieme manier een “tracking parameter” toevoegen aan affiliate links, waardoor we een mooi gedetailleerd overzicht kunnen geven van het aantal klikken op je links.

Met Affiliate Held is het mogelijk om je eigen gecloackte links toe te voegen door middel van het handmatig toevoegen van producten. Je bent daarin vrij om een link verkorter te gebruiken (zoals bitly.com of tinyurl.com) of in dit geval je eigen gecloackte link.

Binnen Affiliate Held plaats jij dus de gecloakte link in het veld “link”. Daarna heb je altijd het veld “zichtbare linknaam” nodig om voor je bezoeker duidelijk te maken waar hij of zij daadwerkelijk naartoe wordt gestuurd. Anders wordt namelijk jouw domeinnaam uit het “link”-veld gebruikt als naam van de verkoper.

Let op: verkopers kunnen per product één keer toegevoegd worden. Dit betekent dat je geen gebruik kunt maken van het automatisch ophalen van gegevens voor een betreffende verkoper, als je besluit deze handmatig met een gecloakte link toe te voegen.

Vragen?

Heb je vragen of suggesties over dit onderwerp? Twijfel niet en neem contact met ons op. Wij helpen je graag!

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *