Help, mijn affiliate links laden langzaam

In dit artikel gaan we bespreken hoe het kan dat je affiliate links langzaam laden en hoe je dit kunt oplossen.

Als je affiliate links langzaam laden, is de kans groot dat dit gebeurt omdat je de optie “link tracking” geactiveerd hebt in de Affiliate Held plugin. Deze optie vind je onder “Affiliate Held > Modules > Affiliate producten > Statistieken”.

Deze optie zorgt er voor dat al je affiliate links “gecloakt” worden, wat inhoudt dat er een extra redirect plaatsvind om de nodige gegevens op te slaan in je database voor de “uitgebreide statistieken” functionaliteit. Na deze handeling wordt de gebruiker pas doorgestuurd naar de originele affiliate link (oftewel de verkoper die je promoot).

Door deze extra handeling (een redirect en het opslaan van de nodige data in je database) kan het zijn dat je affiliate links langzamer laden dan dat je de “link tracking” optie niet gebruikt. Afhankelijk van de snelheid van je webhostingpakket (server) kan de laadtijd verschillen.

Let op: in uitzonderlijke gevallen, kan het ook voorkomen dat de website van de verkoper/aanbieder waarnaar je je bezoekers stuurt (bijv. bol.com), tijdelijk slecht of minder goed bereikbaar is. Indien je gebruik maakt van bovenstaande “link tracking” functionaliteit, is het goed om te testen wat er gebeurt als je handmatig naar de website van de betreffende verkoper navigeert (niet via de affiliate links gegenereerd door de Affiliate Held plugin). Duurt het laden hierbij langer dan normaal? Dan kan dit ook een oorzaak zijn dat je affiliate links langzaam laden.

Het is goed om je af te vragen of het langzamer laden van je affiliate links, gevolgen kan hebben voor je conversiepercentage (het aantal commissies dat je genereert op basis van je bezoekersaantallen). Doorgaans zijn bezoekers op je website niet heel erg geduldig en is het daarom verstandig om je website zo snel mogelijk te laten functioneren.

  • Laden je affiliate links binnen 3 seconden? Dat is een prima laadtijd. Geen reden om je zorgen te maken.
  • Laden je affiliate links binnen 3 tot 5 seconden? Houd in de gaten of het niet erger wordt en monitor goed je conversiepercentage.
  • Laden je affiliate links na 5 seconden of langer? We raden je aan om kritisch te kijken naar een oplossing!

Helaas is er geen “ideale” oplossing om het langzaam laden van je affiliate links op te lossen als je gebruikt maakt van de eerder benoemde “link tracking” functionaliteit in de Affiliate Held plugin. Om de nodige data op te kunnen slaan voor de uitgebreide statistieken, moet er een extra redirect plaatsvinden en moet er ook de nodige data opgeslagen worden in je database. Dit kost altijd extra tijd.

Een “snelle” oplossing is om simpelweg de “link tracking” functionaliteit uit te zetten. Hierdoor wordt de extra redirect weggehaald en worden er geen gegevens meer opgeslagen in je database voor de uitgebreide statistieken.

Dit is geen ideale oplossing, maar zorgt er wel voor dat je affiliate links direct weer met de normale snelheid laden.

3.2. Upgrade je webhostingpakket

Een andere, maar meer ingrijpende oplossing, is om je webhostingpakket te upgraden met meer “power”. Denk aan meer CPU’s (processorkracht) en meer RAM (werkgeheugen). Hoeveel dit in laadtijd precies gaat schelen, kunnen we niet op voorhand zeggen.

Let op: we kunnen hier geen garanties op geven.

Vragen of hulp nodig?

Heb je na het lezen van dit document vragen gekregen, kom je er niet uit of wil je gewoon contact met ons? Vul dan ons contactformulier in of stel een vraag in onze community.

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *