“max_execution_time” verhogen

Met Affiliate Held kun je automatisch product data ophalen. In een ideaal scenario gebeurt dit in één keer en is het direct succesvol.

Helaas is dit niet bij iedereen het geval. Wanneer de server waar jouw website op staat langzamer gegevens verwerkt of een lage max_execution_time heeft kan het voorkomen dat je server het ophalen van producten onderbreekt.

Gebruik van time-outs

In Affiliate Held worden time-outs gebruikt om te bepalen of een beëindiging door je server heeft plaatsgevonden. Als je server de uitvoering van het ophalen van gegevens vroegtijdig heeft beëindigd, controleert Affiliate Held of er daadwerkelijk geen gegevens meer worden opgehaald, markeert dit als een time-out en begint het opnieuw met het ophalen van product data. Dit proces wordt herhaald totdat alle gegevens zijn verwerkt.

Om ervoor te zorgen dat er minder/geen onderbrekingen ontstaan door je server, adviseren wij om de max_execution_time te verhogen. We beschrijven hieronder hoe je dit moet doen.

PHP instellingen aanpassen

Iedere webhoster heeft zijn eigen type controlepaneel waarin je de nodige instellingen van je server kunt aanpassen. In ons geval gebruiken wij “DirectAdmin”. Gebruik je een ander controlepaneel? Dan raden we je aan je hostingprovider te benaderen met de vraag waar je jouw PHP instellingen kunt vinden zodat je de “max_execution_time” kunt verhogen.

  • Navigeer binnen je DirectAdmin paneel naar “Advanced Features” en selecteer: “Select PHP version”
  • In de volgende pagina die verschijnt kun je kiezen uit twee opties: “Extensions” en “Options”. Klik op Options
  • Op de “Options” pagina scroll je helemaal naar beneden tot je “max_execution_time” tegenkomt.
  • Verhoog dit getal naar bijvoorbeeld 600 seconden (10 minuten) en sla de gegevens op
  • Je max_execution_time is succesvol verhoogd. Ga terug naar je website en navigeer naar de instellingen over het “Automatisch gegevens ophalen”. Klik op: “Gegegevens geforceerd ophalen” en onderzoek of er nu geen time-outs meer ontstaan.

Ontstaan er nog steeds time-outs?

Verhoog de max_execution_time opnieuw en probeer het nog eens.

Restricties hostingprovider

Sommige hostingproviders kiezen er bewust voor om de max_execution_time vast te zetten of te limiteren. Dit doen ze om hun servers zo min mogelijk te belasten. Zeker als er meerdere klanten op dezelfde server zitten, kan het voorkomen dat je geen of weinig invloed hebt op de max_execution_time.

In sommige gevallen is de max_execution_time zo laag dat Affiliate Held maar kleine hoeveelheden data per keer kan ophalen. In principe is dit geen probleem en kun je Affiliate Held blijven gebruiken. Door de “heropstart functie” die ingaat bij een time-out wordt het ophalen van gegevens herhaald totdat alle affiliate producten zijn bijgewerkt. Het enige nadeel is dat dit langer duurt dan gemiddeld.

Het is dus niet noodzakelijk om time-outs volledig te voorkomen, wel is het handig als je deze zoveel mogelijk beperkt om het automatisch ophalen van gegevens te versnellen.

Zit er een limiet op de max_execution_time? Neem dan contact op met je hosting provider voor de mogelijkheden. Wellicht kunnen zij iets voor je betekenen.

Overstappen naar een andere hostingprovider

Onze eigen affiliate websites hosten we bij Vimexx. Een snelle, betrouwbare en flexibele provider. Je hebt de controle over de max_execution_time en servers bieden meer dan voldoende ruimte om automatisch gegevens op te halen. Mocht je de behoefte hebben om je website te verhuizen? Dan kun je deze provider altijd overwegen.

Let op: bovenstaande link naar Vimexx is geen affiliate link.

Mocht je er echt niet uitkomen? Dan kun je altijd nog contact met ons opnemen.

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *