Help, de stijl van affiliate producten wordt niet correct getoond

In dit artikel leggen we uit waarom de stijl (rooster of lijst) van je affiliate producten niet correct wordt getoond en hoe je dit kunt oplossen.

1. Waarom wordt de stijl van affiliate producten niet correct getoond?

Een voorbeeld van bovengenoemde vraag is het volgende scenario: je hebt je affiliate producten gekoppeld aan je bericht en hebt vervolgens met de .

Vervolgens refresh je na het opslaan van bovenstaande wijzigingen, de pagina op je website, maar zie je tot je verbazing dat er eigenlijk niks veranderd is.

De reden dat er niks veranderd is, althans niks veranderd lijkt te zijn (let op), is omdat we binnen Affiliate Held gebruik maken van zogenoemde “flexibele breekpunten”. Een lastige term maar eigenlijk heel makkelijk; de affiliate producten op de voorkant van je website worden namelijk aangepast qua stijl a.d.h.v. de beschikbare breedte van de inhoud van je pagina.

Wat er in de praktijk gebeurt, is dat de gekozen stijl wel goed wordt toegepast, maar in het geval van de “lijst” stijl, kan het zijn dat die al “overspringt” naar de mobiele weergave waardoor deze verdacht veel lijkt op de “rooster” stijl.

De reden dat de “lijst” stijl overspringt op de mobiele weergave, is bijvoorbeeld omdat je een vrij brede sidebar naast je content hebt. Dit zorgt ervoor dat de ruimte in je content niet breed genoeg is om de “lijst” stijl als desktop weergave te tonen. Als deze ruimte dus niet breed genoeg is, dan springt in dit geval de “lijst” weergave over op de mobiele weergave en lijkt deze dus inderdaad een beetje op de “rooster” weergave.

De reden waarom we dit doen, is omdat het anders simpelweg niet mooi uitziet. Teksten en afbeeldingen zouden dan door elkaar heen lopen en dat is iets wat we niet willen. Vandaar dat we flexibele breekpunten hebben gemaakt die a.d.h.v. de beschikbare breedte van je content, bepalen hoe de weergave van de affiliate producten op je website uitzien.

2. Hoe kan ik dit oplossen?

Als je wilt dat de “stijl” optie correct weergeven wordt, dien je de breedte van je website content te vergroten. Haal bijvoorbeeld de sidebar die je gebruikt weg of verklein deze. Ook kan het zijn dat je helemaal geen sidebar gebruikt, maar dat alsnog de breedte van je content te smal is. De oplossing is dan om de breedte van je content te vergroten.

Hieronder zie je een voorbeeld van wat we precies bedoelen. Met rood hebben we aangegeven waar de inhoud van je bericht of pagina te zien is. Dit gedeelte kan te smal zijn als je opmerkt dat de “lijst” weergave van affiliate producten lijkt op de “rooster” weergave. Dit ontstaat omdat de “lijst” weergave al op “mobiele weergave” is gesprongen omdat de rood aangegeven ruimte te smal is om de “desktop weergave” van de “lijst” weergave te kunnen tonen.

Per thema is het verschillend hoe je je sidebar weghaalt, deze verkleind of de breedte van je content vergroot. Kom je hier niet uit? Raadpleeg dan de documentatie van de ontwikkelaar van het thema dat je gebruikt of neem desnoods contact met de ontwikkelaar op.

Vragen of hulp nodig?

Heb je na het lezen van dit document vragen gekregen, kom je er niet uit of wil je gewoon contact met ons? Vul dan ons contactformulier in of stel een vraag in onze community.

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *