Worden de producten uit de affiliate producten module geïndexeerd door Google?

Nee. Die keuze laten wij liever aan jou over.

Waarom is het zinvol om affiliate producten uit te sluiten?

De standaard zoekfunctie voor WordPress toont de resultaten van alle WordPress-berichten, pagina’s en aangepaste bericht typen (affiliate producten). Dit is acceptabel voor de meeste websites en heeft geen invloed op WordPress SEO of prestaties. Als je een online winkel hebt, zijn er echter enkele pagina’s die je misschien niet in de zoekresultaten wilt weergeven. Bijvoorbeeld de afrekenpagina, mijn accountpagina of een bedankpagina na succesvolle downloads.

Wij hebben er bijvoorbeeld ook voor gekozen om docs.affiliateheld.nl uit te sluiten van de zoekresultaten. docs.affiliateheld.nl is niet geheim, maar wel alleen maar bedoeld voor mensen die onze plugin in gebruik nemen.

Sommige website eigenaren willen misschien een (affiliate product) categorie of taxonomie verbergen, terwijl anderen misschien berichten van specifieke auteurs willen verbergen. Optimaliseren van uw site-zoekopdracht door onnodige items uit te sluiten, biedt een betere gebruikerservaring en verbetert de bruikbaarheid van uw website. 

Waarom heeft Affiliate Held hier geen functie voor gemaakt?

Wij hebben ervoor gekozen om geen functie te maken die kan selecteren of je de affiliate producten wilt indexeren ja of nee. Om deze functie te kunnen maken moeten wij de robots.txt file manipuleren. Hierdoor loop je het risico dat er dingen fout gaan met andere SEO plugins die ook de robots.txt manipuleren. Dit kan gevaarlijk zijn, want als onbewust pagina’s en of berichten gedeindexeerd worden, dan zijn we ver van huis. Dan loop je bezoekers en uiteindelijk ook veel inkomsten mis. Dit is niet aan ons en ook niet onze directe specialiteit. Dit valt kort gezegd buiten onze “scope”.

2 oplossingen om affiliate producten niet te indexeren

Wij hebben wel onderzoek gedaan hoe je ervoor kan zorgen dat de affiliate product module of affiliate product categorie niet direct geïndexeerd wordt.

  • Het robots.txt file kan je zelf via je root zelf beheren. Hierin kun je zelf regels instellen, welke pagina’s of andere thin content niet geïndexeerd en/of gecrawld mogen worden worden. Als je niet weet hoe dit moet, kun je het beste je huidige SEO plugin gebruiken of een plugin gebruiken die affiliate producten en affiliate product categorieën handmatig uit kan sluiten.
  • De beste plugin voor het handmatig uitsluiten van affiliate producten is: https://wordpress.org/plugins/search-exclude/. Met deze plugin krijg je een checkbox in je affiliate producten module. Hierin kun je tijdens het bewerken van je affiliate producten selecteren of het individuele affiliate product geexcludeerd moet worden in de zoekmachine(s).

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *