Koppelen met Amazon

Let op: deze Amazon koppeling is alleen geldig voor Amazon Nederland (amazon.nl).

Stap 1: Voorwaarden

  • Je moet een goedgekeurd partneraccount hebben.
  • Je moet 3 goedgekeurde verkopen hebben binnen 180 dagen na aanmelding.
  • Je moet iedere 30 dagen een goedgekeurde verkoop behalen om toegang te behouden tot de Amazon API.
  • Je dient 72 uur te wachten nadat je je API sleutels hebt aangemaakt voordat je verbinding kunt maken met de Amazon API.
  • Je media moet voldoen aan de Exploitatieovereenkomst van het Partnerprogramma.

Als je eenmaal toegang hebt gekregen tot de Amazon API, is het belangrijk om iedere 30 dagen een verkoop te generen om toegang te behouden.

Verder is het belangrijk om te weten dat de algemene voorwaarden van Amazon redelijk streng zijn en soms moeilijk te lezen. Wil je de belangrijkste punten op een rijtje? Lees dan onze blog over de 34 meest belangrijke tips voor een goede start als Amazon affiliate.

Stap 2: Ga akkoord met de voorwaarden binnen Affiliate Held

Zoals je misschien al gezien of gelezen hebt is Amazon redelijk streng. Wij hebben de belangrijkste 34 tips voor je op een rijtje gezet. Disclaimer: deze 34 tips bevatten de belangrijkste voorwaarden die Amazon stelt aan een correcte koppeling. De voorwaarden van Amazon zijn dynamisch en het is dus je eigen verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je op de hoogte bent van wat wel en wat niet mag. Amazon is streng dus zorg dat je je goed inleest!

Navigeer binnen je WordPress dashboard naar Affiliate Held > API instellingen > Amazon. Activeer deze optie om de Amazon API te kunnen gebruiken.

Stap 3: Partnertag

Log in in het dashboard van Amazon Nederland. Rechts bovenaan in je browser zie je standaard je Partner-ID staan.

Kopieer je Amazon Partner-ID en navigeer binnen je WordPress dashboard naar Affiliate Held > API instellingen > Amazon en plaats je Partner ID in het juiste veld binnen Affiliate Held.

Commissies tracken per website

Heb je meerdere websites onder één Amazon account en wil je de commissies per individuele website tracken? Dat kan! Maak dan een nieuwe “Tracking ID” aan in je Amazon account en gebruik deze in het “partnertag” veld van de Amazon API koppeling in de plugin.

Bekijk de video hieronder om te zien hoe je Tracking ID’s aanmaakt.

Stap 3: Toegangssleutel

Het volgende veld is de toegangssleutel. Navigeer binnen je Amazon dashboard naar Tools > Product Advertising API.

Navigeer naar: “Je inlogggegevens beheren” en klik op “Inlogggevens toevoegen”. Als deze gele knop niet beschikbaar is dan betekent dat je account (nog) niet aan de voorwaarden voldoet om gebruik te maken van de API.

Als je wel toegang krijgt dan is de button fel geel. Klik op “Inloggegevens toevoegen”.

Je krijgt vervolgens een overzicht met je Access Key (toegangssleutel) en je Secret Key (geheime sleutel). Let op: heel belangrijk is om de Secret Key (geheime sleutel) op te schrijven. Deze krijg je slechts één keer te zien. Je kunt er ook voor kiezen om de sleutels te downloaden. Je krijgt dan een bestand die je op een veilige plek kunt opslaan.

Kopieer de toegangsleutel en plaats deze binnen de API instellingen van Affiliate Held.

Stap 4: Geheime sleutel

In stap 3 heb je ook al de geheime sleutel op een veilige plek opgeslagen. Kopieer de geheime sleutel en plaats deze binnen de API instellingen van Affiliate Held.

Stap 5: Instellingen opslaan

Als laatste stap sla je de instellingen op. Dit is erg belangrijk voor een succesvolle koppeling. Het werkt namelijk niet om eerste alle API gegevens in te vullen van alle netwerken en dan pas op opslaan te klikken. Sla dus de instellingen op per uniek affiliate netwerk.

Wanneer je de juiste informatie hebt ingevoerd krijg je een positieve status “verboden”. Als je deze melding krijgt is de API koppeling met Amazon succesvol ingesteld.

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *