Help mijn Amazon API koppeling werkt niet

Als je Affiliate Held wilt gebruiken voor een automatische API koppeling kan het voorkomen dat je een melding krijgt dat de API verbinding mislukt is.

Mogelijke oorzaken

Er zijn twee oorzaken waarom de API koppeling met Amazon binnen Affiliate Held niet kan werken:

  • Je ingevoerde gegevens in Affiliate Held zijn fout; partnertag, toegangssleutel en/of geheime sleutel zijn fout. In dit artikel gaan we hier verder op in.
  • Je hebt geen toegang tot de Amazon API (oftewel nog niet genoeg goedgekeurde commissies in Amazon account). Graag verwijzen we je door naar dit uitgebreide artikel waarin je alle informatie vindt omtrent de voorwaarden van het Amazon affiliate programma.

Onderzoek de oorzaak in 8 simpele stappen

Stap 1: bezoek deze link: https://webservices.amazon.com/paapi5/scratchpad/index.html en klik in de linkerkolom op “SearchItems”. Daarna zie je een aantal invoervelden verschijnen om de API connectie en je gegevens te testen.

Stap 2: Selecteer de “Marketplace” “Amazon.nl

Stap 3: Laat Partner Type staan op: “Associates”

Stap 4: Vul je partnertag, partner ID of store ID in (hoe je deze krijgt lees je hier)

Stap 5: Vul de toegangssleutel in (hoe je deze krijgt lees je hier)

Stap 6: Vul de geheime sleutel in (hoe je deze krijgt lees je hier)

Stap 7: Vervolgens vul je in het volgende veld (SearchItems) bij Keywords een productnaam in in dit voorbeeld “Affiiliate Marketing For Dummies”, selecteer alle recourses (All selected (60), bij search index vul je “All” in en “Add a new parameter” laat je leeg.

Stap 8: Klik vervolgens op “Run request” en bekijk het resultaat.

Resultaat 1: Error! TooManyRequests

TooManyRequests betekent dat je een succesvolle connectie met de API hebt gemaakt en dat je je API gegevens goed hebt ingevoerd. Dit betekent dus dat je API gegevens (partnertag, toegangssleutel en geheime sleutel) correct zijn, maar geen toegang krijgt van Amazon om de API uit te mogen uitlezen en/of te gebruiken voor promotie. Hoogstwaarschijnlijk komt dit door te weinig sales of sales die nog niet gekwalificeerd (goedgekeurd) zijn door Amazon.

TooManyRequests kan ook een resultaat zijn van te vaak en te snel klikken op: “Run request”. Wacht minimaal een half uur en doe de 8 stappen van hierboven opnieuw. Krijg je hetzelfde resultaat dan is er helaas geen API connectie mogelijk met je gegevens.

Heb je vragen over het gebruik en de toegang tot de Amazon API dan verzoeken we je om contact op te nemen met Amazon PartnerNet.

Log in op Amazon PartnerNet en navigeer naar Hulp > Contact opnemen

Resultaat 2: Error! InvalidSignature

InvalidSignature betekent dat er fout zit in de data die jij hebt aangeleverd bij “Common paramerters”. Dit zijn je API gegevens die je bij stap 4, 5 of 6 van het onderzoek hebt ingevuld. Controleer je gegevens (partnertag, toegangsleutel en geheime sleutel) en probeer opnieuw.

Resultaat 3: Error! MissingParameter

MissingParameter betekent dat je API gegevens correct zijn, maar je bij “SearchItems” geen “Keyword” en “Search Index” hebt ingevuld. Zorg ervoor dat je stap 7 van het onderzoek opnieuw doorleest en probeer opnieuw.

Resultaat 4: Error! InvalidParameterValue

Zoals we hebben aangegeven moet je bij SearchIndex: “All” invullen. Als je een spelfout maakt of bijvoorbeeld alles met hoofdletter schrijft krijg je deze error melding. Zorg er dus voor dat je All correct schrijft (hoofdletter A en kleine letters L). Pas dit aan en probeer opnieuw.

Resultaat 5: Error! InvalidPartnerTag

Dit betekent dat je Partnertag verkeerd is. Je partnertag heeft verschillende synoniemen. Soms wordt het Partner-ID genoemd of Associate tag. Waar vind je je Partner ID? Log in in het dashboard van Amazon Nederland. Rechts bovenaan in je browser zie je standaard je Partner-ID staan.

Resultaat 6: Correcte koppeling (status: 200 OK)

Ons Keyword in veld “Request Parameters” veld is: “Affiliate Marketing For Dummies”.

Zoals je in het onderstaande resultaat ziet krijgen we ook dit resultaat te zien. We weten nu dat de API gegevens van je correct zijn en dat je API connectief actief is. De API koppeling met Affiliate Held zou met deze gegevens correct moeten werken. Werkt dit alsnog niet? Neem dan contact met ons op.

Andere foutmelding?

Net zoals Affiliate Held, is Amazon continue in ontwikkeling. Heb jij bovenstaand onderzoek uitgevoerd en krijg je een andere melding te zien? Laat het ons dan weten. Maak een duidelijke screenshot van de foutmelding en beschrijf zo gedetailleerd mogelijk welke stappen je gedaan hebt. Als je deze data vervolgens naar ons toestuurt via het contactformulier, kunnen we direct met je meekijken.

Mocht je andere vragen hebben over de Amazon koppeling, dan helpen we je natuurlijk ook graag!

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *