Producten in kolommen weergeven

Wil jij affiliate producten naast elkaar kunnen weergeven in verschillende kolommen? In dit artikel leggen we je in zes stappen uit hoe je dit kunt doen.

Stap 1: Voeg producten toe aan je site

In de meeste gevallen heb je dit al gedaan als je Affiliate Held al geïnstalleerd hebt. Heb je nog geen producten toegevoegd of ben je net pas begonnen met het gebruik van Affiliate Held? Start dan eerst met het toevoegen van producten voordat je de carrousel in kan richten. Hoe dit moet lees je in de onderstaande documentatie.

Documentatie: affiliate producten toevoegen met EAN code

Stap 2: Koppel je producten aan een bericht/pagina

Een affiliate product moet eerst aan een bericht of pagina worden gekoppeld. Heb je dit gedaan? Ga dan naar stap 3. Wil je weten hoe je een product moet koppelen aan een bericht of pagina dan kun je het beste stap 9 van de snelstart gids lezen.

Documentatie: stap 9 snelstart gids

Stap 3: Shortcode gebruiken

Voeg een shortcode toe om de producten te plaatsen. Werk je met de Gutenberg editor? Dan ziet dit er zo uit:

Werk je met de klassieke editor of een pagebuilder? Dan heb je twee opties:

  • Voor pagebuilders is het doorgaans beter om de blauwe knop “Configureer shortcode” te gebruiken. Deze vindt je meestal boven het veld waar je bij stap 2 van dit document je producten hebt gekoppeld)

2. Voor de klassieke WordPress editor vind je het Affiliate Held logo in de menu balk van de What-You-Is-What-You-Get-Editor (WYSIWYG-editor). Klik op het logo en selecteer: “affiliate_products”

Voor een compleet overzicht hoe je de shortcodes gebruikt verwijzen we je graag naar de documentatie van de shortcode generator.

Documentatie: shortcode generator gebruiken

Stap 4: Selecteer aantal kolommen

Zoals je gewend bent of hebt kunnen lezen in de documentatie van de shortcodes moet je selecteren welke productnummers je mee wilt nemen in de shortcode. Voor de duidelijkheid selecteer ik alle 6 producten (komma’s gescheiden), maar je kunt dit veld ook leeg laten als je alle producten wilt toevoegen aan deze shortcode.

Daarna zorg je er voor dat je het gewenste aantal kolommen kiest. In dit voorbeeld tonen wij 6 producten en 2 en 3 kolommen.

2 kolommen

De shortcode ziet er dan als volgt uit:

3 kolommen

De shortcode ziet er dan als volgt uit:

Let op: responsive kolommen

Om de gebruikerservaring zo optimaal mogelijk te maken hebben we de kolommen responsive gemaakt. Dat wil zeggen dat het aantal kolommen automatisch aangepast wordt aan de ruimte die jij hebt op je website. In dit document wat jij leest hebben we een sidebar. Deze sidebar zorgt er bijvoorbeeld voor dat het niet mogelijk is om 4 of meer kolommen in te stellen. Het is dus per website verschillend hoeveel kolommen jij kan toevoegen.

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen? Twijfel niet en neem dan contact met ons op.

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *