Tekst (affiliate)link toevoegen aan een blog/bericht

Met Affiliate Held kun je affiliate links toevoegen aan een blog/bericht. Handmatig een affiliate linkje plaatsen draait normaal gesproken niemand zijn/haar hand voor om. Via je eigen affiliate netwerk/programma kun je namelijk eenvoudig een affiliate tekstlink ophalen en plaatsen op de juiste plek op je website, maar affiliate tekstlinks plaatsen met Affiliate Held heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van handmatige tekstlinks toevoegen.

 • Aantal kliks zijn meetbaar d.m.v. onze uitgebreide statistieken
 • Conversie meetbaar d.m.v. onze automatische sub ID functie
 • Nooit meer dode affiliate links d.m.v. onze slimme API koppelingen
 • Conversie verhogend door interactieve pop-up

Om een affiliate link in de lopende tekst te kunnen verwerken is het noodzakelijk om de volgende 5 stappen te volgen.

Stap 1: API koppelingen

Als je begint met Affiliate Held is het altijd noodzakelijk om je website te koppelen met verschillende affiliate netwerken. Door onze slimme API koppelingen kun je een automatische verbinding maken tussen je website en het affiliate netwerk. Deze koppeling zorgt ervoor dat productdata zoals: affiliate links, prijzen, voorraad, afbeeldingen, review worden ingeladen en meerdere verkopers met elkaar vergeleken kunnen worden. Begin je met Affiliate Held? Leer dan eerst hoe je de verschillende affiliate netwerken met je website koppelt.

Maak je al langer gebruik van Affiliate Held ga dan door naar stap 2.

Documentatie: API koppelingen

Stap 2: Producten toevoegen aan website

Zodra je een actieve API koppeling hebt is het tijd om affiliate producten toe te voegen aan je website. Dit is een vaardigheid op zich. Daarom hebben we hier een uitgebreid document/handleiding over geschreven met duidelijke screenshots.

Documentatie: affiliate producten toevoegen

Documentatie: affiliate producten toevoegen in bulk

Stap 3: Product koppelen aan achterkant blog/bericht

Wanneer je één of meerdere producten hebt toegevoegd aan de “centrale producten database” van je website is het tijd om dit product te koppelen aan je blog/bericht.

 • Maak een nieuw bericht of navigeer naar een bestaand blog/bericht, scroll naar onder en klik op: “voeg product toe”
 • Selecteer het gewenste product door middel van je eigen gekozen categorie of selecteer direct het gewenste product. Het gekozen product krijgt nu een nummer. In dit voorbeeld is het product nummer: “1”

Als je al langer gebruik maakt van Affiliate Held zal deze stap (4) waarschijnlijk anders zijn dan je van Affiliate Held gewent bent. Je gebruikt namelijk de shortcode generator onderaan je blog/bericht. Zorg in ieder geval er voor dat je de volgende drie velden van de shortcode generator in hebt gevuld:

 • Stijl
 • Inhoud
 • Productnummer (let op: selecteer slechts één nummer)
 • Selecteer de stijl: Tekstlink
 • Kies de inhoud: dit is de anker tekst van je link. In dit voorbeeld is dit het woord waar de link achter wordt gezet: “simply”
 • Productnummer: zoals bij stap 3 aangegeven vind je het productnummer tijdens het koppelen van de producten aan je blog/bericht. In dit voorbeeld is dit nummer “1”
 • Optioneel: selecteer eventueel andere opties naar wens en klik op “Shortcode invoegen”

Nadat je hebt geklikt op “genereer shortcode” wordt er uiteraard een shortcode gegenereerd. Kopieer deze code en plaats die op de plaats waar jij de tekstlink wilt invoegen.

Voordat de tekstlink werd toegevoegd:

Na het invoegen van de tekstlink:

5.1 let op!

Deze shortcode wordt dus in de lopende tekst geplaatst. Het is hierbij belangrijk dat er altijd een “inhoud” is. De “Inhoud” in dit voorbeeld is “simply”. Met inhoud bedoelen we dus de specifieke tekstregel die als anker tekst wordt gebruikt.

Het resultaat

Een tekstlink met een conversie verhogende interactieve pop-up die:

  2 reacties

 1. Eddy Michhoudt
  18 januari 2023 op 20:48

  hoi Affiliate Helden,
  Om de tekstlink aan te maken verloopt alles vlot en de link kan ook geplaatst worden zoals hierboven beschreven. De link werkt naar behoren en brengt me naar de doel url. Alleen krijg ik geen pop-up als ik op de link klik of er met de muis overga.
  In stap 3 spreekt men dat er na het toevoegen van een product er een nr verschijnt in het balkje linksboven onder selecteer producten. Dit is bij mij niet het geval, het is de naam van het product dat daar verschijnt.

  Is er iets verkeerd ingesteld of heb ik het verkeerd begrepen en is er geen pop-up?

  Groet,
  Eddy

  Beantwoorden
  • Jari Dohmen
   21 januari 2023 op 12:10

   Hoi Eddy,

   Dankjewel voor je vragen. Mooi dat de link naar behoren werkt en naar de doel URL brengt, dan werkt het hoe het zou moeten 😊. Het is zo dat je nooit een pop-up krijgt als je over de link gaat met de muis (hover). Je krijgt alléén een pop-up als je op de link klikt, maar dan is er wel de eis dat je meer dan één verkopen aan het specifieke product hebt gekoppeld.

   In stap 3 spreken we inderdaad dat er een nummer verschijnt. Dit hebben we voor het makkelijker te maken recent geüpdatet naar de product titel + een nummer. In het kort: alles lijkt te werken en er komt alléén een pop-up bij meer dan 1 verkoper.

   Hoop dat dit geholpen heeft 😊.

   Gr. Jari

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *