1. Home
 2. [Module] Affiliate producten
 3. Tekst (affiliate)link toevoegen aan een blog/bericht

Tekst (affiliate)link toevoegen aan een blog/bericht

Met Affiliate Held kun je affiliate links toevoegen aan een blog/bericht. Handmatig een affiliate linkje plaatsen draait normaal gesproken niemand zijn/haar hand voor om. Via je eigen affiliate netwerk/programma kun je namelijk eenvoudig een affiliate tekstlink ophalen en plaatsen op de juiste plek op je website, maar affiliate tekstlinks plaatsen met Affiliate Held heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van handmatige tekstlinks toevoegen.

 • Aantal kliks zijn meetbaar d.m.v. onze uitgebreide statistieken
 • Conversie meetbaar d.m.v. onze automatische sub ID functie
 • Nooit meer dode affiliate links d.m.v. onze slimme API koppelingen
 • Conversie verhogend door interactieve pop-up

Om een affiliate link in de lopende tekst te kunnen verwerken is het noodzakelijk om de volgende 5 stappen te volgen.

Stap 1: API koppelingen

Als je begint met Affiliate Held is het altijd noodzakelijk om je website te koppelen met verschillende affiliate netwerken. Door onze slimme API koppelingen kun je een automatische verbinding maken tussen je website en het affiliate netwerk. Deze koppeling zorgt ervoor dat productdata zoals: affiliate links, prijzen, voorraad, afbeeldingen, review worden ingeladen en meerdere verkopers met elkaar vergeleken kunnen worden. Begin je met Affiliate Held? Leer dan eerst hoe je de verschillende affiliate netwerken met je website koppelt.

Maak je al langer gebruik van Affiliate Held ga dan door naar stap 2.

Documentatie over API koppelingen

Stap 2: Producten toevoegen aan website

Zodra je een actieve API koppeling hebt is het tijd om affiliate producten toe te voegen aan je website. Dit is een vaardigheid op zich. Daarom hebben we hier een uitgebreid document/handleiding over geschreven met duidelijke screenshots.

Documentatie affiliate producten toevoegen

Documentatie affiliate producten toevoegen in bulk

Stap 3: Product koppelen aan achterkant blog/bericht

Wanneer je één of meerdere producten hebt toegevoegd aan de “centrale producten database” van je website is het tijd om dit product te koppelen aan je blog/bericht.

 • Maak een nieuw bericht of navigeer naar een bestaand blog/bericht, scroll naar onder en klik op: “voeg product toe”
 • Selecteer het gewenste product door middel van je eigen gekozen categorie of selecteer direct het gewenste product. Het gekozen product krijgt nu een nummer. In dit voorbeeld is het product nummer: “1”

Als je al langer gebruik maakt van Affiliate Held zal deze stap (4) waarschijnlijk anders zijn dan je van Affiliate Held gewent bent. Je gebruikt namelijk de shortcode generator onderaan je blog/bericht. Zorg in ieder geval er voor dat je de volgende drie velden van de shortcode generator in hebt gevuld:

 • Stijl
 • Inhoud
 • Productnummer (let op: selecteer slechts één nummer)
 • Selecteer de stijl: Tekstlink
 • Kies de inhoud: dit is de anker tekst van je link. In dit voorbeeld is dit het woord waar de link achter wordt gezet: “simply”
 • Productnummer: zoals bij stap 3 aangegeven vind je het productnummer tijdens het koppelen van de producten aan je blog/bericht. In dit voorbeeld is dit nummer “1”
 • Optioneel: selecteer eventueel andere opties naar wens en klik op “Shortcode invoegen”

Nadat je hebt geklikt op “genereer shortcode” wordt er uiteraard een shortcode gegenereerd. Kopieer deze code en plaats die op de plaats waar jij de tekstlink wilt invoegen.

5.1 let op!

Deze shortcode wordt dus in de lopende tekst geplaatst. Het is hierbij belangrijk dat er altijd een “inhoud” is. De “Inhoud” in dit voorbeeld is “simply”. Met inhoud bedoelen we dus de specifieke tekstregel die als anker tekst wordt gebruikt.

Het resultaat

Een tekstlink met een conversie verhogende interactieve pop-up die:

Was dit artikel behulpzaam?

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie